Volkswagens elhybrid Passat GTE går nu att förboka

Nu kan du som bor i Sverige förboka den nya versionen av Passat GTE som nu ska klara 40% längre sträcka på eldrift. Denna bilen klassas som klimatbonusbil med en mycket god marginal. Som vanligt går Passat att köpa som sedan och som kombi. Sedan modellen kostar 448 500 kronor och sportkombin kostar 458 500 kronor, priserna är preliminära priser.

Förbokning för den svenska marknaden

Passat GTE har de senaste åren varit Sveriges mest sålda laddbara bil och Volkswagen ser ett mycket stort intresse för den nya versionen. Nu öppnar man möjligheten att förboka modellen där kunder garanteras en tidig produktion. De som väljer att förboka har därmed förtur när förförsäljningen startar preliminärt i augusti.

− Våra förväntningar är höga på att Passat GTE behåller ställningen som en riktig favorit hos svenska bilköpare och inte minst tjänstebilsförare. Den utökade räckvidden och klassningen som klimatbonusbil gör den förstås extra intressant. Vi smygstartar nu försäljningen genom att erbjuda förbokning för de som vill vara först ut, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Förbokning sker via ett formulär på volkswagen.se. Det krävs ingen handpenning. De kunder som redan har beställt föregående version av Passat GTE har sedan tidigare förtur när produktionen av nya Passat GTE startar. Nya Passat, inklusive Alltrack och GTE, har premiär hos återförsäljarna i september.

elhybrid passat gte

Volkswagens enkät visar: laddhybridförare väljer el framför bensin

De som kör Volkswagens laddhybrider fortsätter vara flitiga laddare. Enligt en enkät som Volkswagen Sverige ställt till förare av Passat GTE och Golf GTE, kör hälften av de som svarat minst 80 procent på el. Enkäten genomfördes hösten 2018 och resultatet är något bättre än när samma fråga ställdes 2016. Då var det knappt hälften av GTE-förarna som körde minst 80 procent på el.

− Jag är glad över att så många av våra kunder pluggar in kontakten, men jag är inte överraskad. Kunderna har både miljöskäl och ekonomiska skäl att maximera körningen på el. Med den ökade räckvidden på nya Passat GTE kommer sannolikt körningen på el bli ännu högre, säger Sten Forsberg.

Hög standardutrustning

Förutom längre räckvidd bjuder nya Passat GTE på en högre utrustningsnivå, både för komfort och för säkerhet. I standardutrustningen ingår bland annat Travel Assist som innehåller ett antal av de modernaste förarassistanssystemen och gör att bilen delvis kan köra sig själv i marschfart. Exempel på standardutrustning:

  • LED-strålkastare
  • Fotgängarigenkänning
  • Lane Assist
  • Traffic Jam Assist
  • Emergency Assist
  • Emergency Steering Assist
  • Kapacitiv ratt (beröringskänslig)
  • Navigation Discover Media 8”
  • Trådlös App-Connect
  • Volkswagen We − Car-Net Security & Service + Guide & Inform, 3 år

Nya Passat GTE blir mer uppkopplad än någonsin. We Connect låter dig hantera din bil,konsumera streamingtjänster, ger dig dynamisk trafikinformation, webbradio och webb-app-teknik. Via We Connect är nya Passat förberedd för appstyrning av parkeringsvärmaren (tillval).

Lämna en kommentar