Med Jaguars nya app kan du se om elbil är något för dig!

Passar en elbil mitt körbehov? Hur ofta behöver jag ladda min elbil? Och finns det pengar att spara på att byta från en bensin- eller dieselbil till elbil?

Detta är exempel på frågor som många bilister ställer sig när de funderar på att byta till elbil. Det är frågor som ibland gör det svårt att ta steget och köpa en elbil.

Nu kommer Jaguar, som den första biltillverkaren, med en app som ger svar på just dessa frågor. Appen har utvecklats av Jaguar och heter Go I-PACE och kan laddas ner via App Store.

Appen använder sig av kördata från din bensin- eller dieselbil för att beräkna vad samma körsträcka skulle kosta i en I-PACE. Baserat på ditt körmönster (efter minst två veckors körning för att ha tillräckligt med tillförlitlig data) beräknar den också hur ofta du skulle behöva ladda elbilen och vilken räckvidd du kan förvänta dig. Appen skapar med andra ord en användarprofil.

Med appen kan du också se hur många gånger du behöver ladda elbilen längs vägen. Och vi kan avslöja att det är inte är många gånger. Appen är utvecklad efter omfattande tester (mer än 35 000 körningar på olika platser i Europa) och dessa visar att den genomsnittliga bilisten kör cirka 350 kilometer per vecka. Det innebär att de allra flesta bara behöver ladda sin elbil en gång i veckan.

Med appen kan du klicka på enskilda resor. Här kan du se hur mycket av batteriet som har använts, resans längd, restid och en karta som visar hur långt du har kört. På den här kartan kan du också se var du kunde ha laddat elbilen längs vägen.

”Go I-PACE-appen har utvecklats för att visa att ett byte till elbil är fördelaktigt för många bilister. När vi tittar på den information vi har samlat in hittills är det tydligt att det inte bara är billigt att äga och använda en I-PACE, informationen visar också hur enkelt det är att byta till elbil”, säger Johanna Hewitt på Jaguar Land Rover Digital Innovations.

För att komplettera appen kan kolla de elbilsförsäkringar vi tipsar om, klicka här =>

Eller söka bland flera här =>

Länkar till app

Iphone

Android

Lämna en kommentar